20101106 concert raamposterBouw- en Infraharmonie Nederland te gast bij Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

Op zaterdag 6 november 2010 wordt in de Sint Jacobskerk te Vlissingen door beide harmonieorkesten een concert verzorgd onder het motto: “CONCERT IN HARMONIE”

De programma’s vermelden bekende en minder bekende werken voor een harmonieorkest, maar beide orkesten hebben gekozen voor gevarieerde en toegankelijke muziek, van licht klassiek tot pop en beat en alles wat daartussen ligt. Door de Bouw- en Infraharmonie zal ondermeer een stuk voor klarinet en orkest worden gespeeld van Edmond Avon met als soliste Karin Teunissen. Ons Genoegen onder leiding van Lucas Van Waeyenberge begint het concert om 20.00 uur, na een korte pauze is het om ongeveer 21.20 uur de beurt aan de Bouw- en Infraharmonie Nederland onder leiding van dirigent Dick Teunissen. De kerk is vanaf 19.30 uur open voor publiek, er wordt een toegangsprijs geheven. (Klik hier om de afbeelding te vergroten).

De Bouw- en Infraharmonie Nederland is een bijzonder orkest omdat de leden afkomstig zijn uit alle delen van Nederland. Wat hen samenbrengt is eerst en vooral de muziek en daarnaast het feit dat ze werkzaam zijn of zijn geweest bij diverse soorten Nederlandse bouwbedrijven. Niet alleen woningbouw, maar vooral ook wegenbouw, waterbouw en spoorwegbouw: onze infrastructuur, dus. Naast hun eigen vereniging spelen de leden in dit orkest, dat in Nederland op diverse grote podia zoals Vredenburg in Utrecht en het Concertgebouw in Amsterdam heeft opgetreden en ook met veel succes heeft gespeeld in Engeland, Hongarije en Duitsland. Men komt elke maand in Harderwijk bij elkaar voor een repetitie en verder treft men elkaar bij optredens, zoals in Vlissingen. Het orkest bestaat uit circa 65 leden en werd in 1981 als gelegenheidsorkest samengesteld. Dit beviel iedereen zo goed dat het orkest inmiddels bijna 30 jaar bestaat. Het repertoire is breed en wordt aangepast aan de aard van ieder concert. Het orkest heeft gedurende haar bestaan 3 lp’s en 4 cd’s uitgebracht.

sized__x2

De Koninklijke Harmonie Ons Genoegen uit Vlissingen is een van de oudste muziekverenigingen in Zeeland, met meerdere zelfstandig optredende orkesten, waaronder het Harmonieorkest. Ons Genoegen verschilt in leeftijdsopbouw duidelijk van de collega’s van de Bouw- en Infraharmonie. Veel jongeren zijn nog in opleiding, terwijl Bouw & Infra alleen gevorderde musici binnen de gelederen heeft.  Muziek is wat hen bindt, waardoor verschillen wegvallen.