paradefestivalIn de maanden mei, juni en juli van dit jaar organiseert Harmonie Kolping's Zonen uit Bergen op Zoom voor de derde keer het Paradefestival op de kiosk van het Thaliaplein. Op de koopavond (vrijdagavond) zal het winkelend publiek en ieder ander kunnen genieten van harmonie en fanfare muziek op het plein. Op 1 juli 2011 is het de beurt aan de Bouw- en Infraharmonie Nederland.

Nadat er om 18:30 uur is gestart met een carrillon concert vanaf de Gertrudiskerk, zal de Harmonie om 19.30 uur beginnen met haar concert door ongeveer twee maal drie kwartier te spelen. In de pauze wordt opgetreden door kleine ensembles van het Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom (CKB).

De Paradeplaats in Bergen op Zoom staat in de volksmond bekend als Thaliaplein of Stenen Tuin en is in 2007 in volle glorie herrezen als onderdeel van het prijswinnende project het Paradeplan.Het ligt rustig tussen het winkelcentrum de Parade en de Grote Markt en bezit naast het oorlogsmonument sinds dit voorjaar ook het herdenkingsmonument NU. Het plein is een ideale plek voor zomeravondconcerten en de volledig gerestaureerde kiosk is een prachtig podium.

Doel van het Paradefestival is het vermaken van het winkelend publiek en het extra promoten van de Parade bij het Bergse publiek en dat uit de regio. Tevens is het een gelegenheid voor de verenigingen om zich te presenteren.

Mocht het weer zodanig zijn dat een optreden niet buiten kan plaatsvinden, dan zal worden uitgeweken naar party en congrescentrum de Stoelemat, Westersingel 40, waar overigens voorafgaand aan het concert ook gerepeteerd en geluncht zal worden.

Bouw en Infra Park Harderwijk