Het repertoire van de harmonie is veelzijdig en stellen we samen afhankelijk van de aard van het optreden. Naast klassieke symfonische werken, wordt ook bigband muziek, musical, film of origineel muziekrepertoire gespeeld. Ook opera of operette behoort tot de mogelijkheden, zoals tijdens het 12 ½ jarig jubileumconcert in Vredenburg in Utrecht, waarbij een avondvullend programma werd gepresenteerd in samenwerking met opera en operettekoren uit het land.

Op de laatste CD die we opnamen is onder andere te horen hoe de muziek van Kurt Weil gespeeld wordt door een Harmonie orkest. Het werd gearrangeerd door onze dirigent Dick Teunissen.

Voor het complete programma van de CD, dat een redelijke weergave is van ons repertoire, kunt u een kijkje nemen op onze webwinkel.

Het orkest heeft een muziekcommissie die periodiek het repertoire bekijkt op bruikbaarheid voor de verschillende optredens. De dirigent bepaalt uiteindelijk de keuze en toetst de muzikale haalbaarheid.

Echte experimentele muziek voor ons orkest is niet zo voor handen en ligt ons ook niet zo. De dirigent tracht dat wel verder te entameren om ook de muzikanten scherp te houden met betrekking tot de ontwikkeling van de harmoniemuziek in Nederland en Europa.

14 januari 2018
Nieuwjaarsconcert Vlissingen