De verantwoordelijkheid voor het muzikaal niveau van het orkest ligt bij de dirigent, Dick Teunissen. In zijn dagelijkse bestaan is hij eerste trompettist bij het Radio Kamerorkest van het Muziekcentrum voor de Omroep. (MCO) Daarvoor speelde hij bij het Rotterdams Philharmonisch orkest. Hieronder een videofragment van onze dirigent in actie.

dirigent siteportret

Dick Teunissen, geboren in 1948 in Ede, komt uit een zeer muzikaal gezin. Zijn muzikale opleiding als uitvoerend en docerend musicus op trompet kreeg hij van Freddy Grin en Klaas Kos aan het conservatorium in Arnhem. Zijn opleiding voor directie werd gevolgd bij Henk van Lijnschoten.

Van 1981 tot 1997 was de Dick Teunissen trompet docent aan het Hilversums Conservatorium. Als dirigent heeft hij meerdere orkesten onder zijn hoede gehad die vrijwel allemaal in de vaandelafdeling uitkwamen.

Sinds de oprichting in 1981 - hij was daarbij een van de drijvende krachten- is hij dirigent van de Wegenbouwkapel. Mede dankzij zijn enthousiasme en speciale manier van omgaan met de leden van het orkest heeft hij binnen en buiten het orkest een sterke band weten te bewerkstelligen. Hij ziet daarbij kans om enthousiaste amateur-muzikanten, die gemiddeld slechts 10  keer per jaar repeteren, een programma te laten spelen van hoog muzikaal niveau.

14 januari 2018
Nieuwjaarsconcert Vlissingen