pointe du hoc

De Bouw- en Infraharmonie was voor 6 dagen L’Orchestre Harmonie de Construction et d’Infrastructure de Pays-Bas. Het orkest ging hiertoe voor de zesde keer op reis naar het buitenland. Het reisdoel was deze keer Normandië met als uitvalsbasis de mooie stad Rouen aan de Seine.

cathedrale notre dame rouenVoor vrijwel iedereen is Normandië synoniem aan de tweede wereldoorlog, immers met de landingen van de geallieerden op de stranden van die streek is de bevrijding van Europa begonnen. In het programma was dan ook bewust gekozen om vanuit die achtergrond, één dag de streek te verkennen in de touringcar.

tuinen monet

Op de andere dagen heeft de Bouw- en Infraharmonie elke dag geconcerteerd op mooie locaties. De orkestleden reisden aan de hand van een uitgebreid programma, zorgvuldig door bestuur en vrijwilligers ter plaatse samengesteld. Hieronder treft u een beknopte versie van dit programma. De foto's van deze concertreis zijn hier te belijken.

• Woensdag 16 mei 2012: Vertrek vanuit Harderwijk met toeringcar en slagwerkbus
  • Donderdag 17 mei 2012: Deze Hemelvaartsdag staat de gehele dag in het teken van D-Day. We gaan met onze bus een dagtrip maken langs de Normandische kust. In Caen zal een Nederland sprekende gids instappen.
  • collegiale notre dame andelysVrijdag 18 mei 2012: Vandaag staat Rouen op het programma. Dat is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden.  Een van die bijzondere lokaties is de Cathédrale Notre Dame de Rouen (foto rechtsboven). Een kolossaal grote kerk waarin we zullen concerteren. Bij goed weer is er om 15.00 uur een concert buiten voor de kerk. Van 16.00 tot 17.30 verzorgen we een concert in deze Cathédrale.
  • Zaterdag 19 mei 2012: Bezoek aan de tuinen van Monet in Giverny, en aansluitend een verkenning van het kunstzinnige dorpje Giverny. De reis vervolgt naar Forges les Eaux. In accomodatie 'Espace Jean Bauchet' geven we samen met een plaatselijk orkest een mooi concert tussen 20.45 en 23.30 uur.
  • Zondag 20 mei 2012: We vertrekken naar Andelys, waar we samen met orgel en jeugdorkest een concert op het programma hebben staan. Dit concert is om 18.00 uur in de Collégiale Notre-Dame (foto rechtsonder).
  • Maandag 21 mei 2012: Vertrek vanuit Rouen.

Bouwend Nederland