• 1
  • 2
  • 3

De Bouw- en Infraharmonie Nederland is opgericht in 1981. Zoals de naam aangeeft komt het orkest voort uit de bouw- en infrasector en is daarmee nog steeds nauw verbonden. Dit blijkt onder andere uit de repetitielocatie, het ledenbestand en onze sponsor. De repetities vinden plaats in het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Relatief veel leden zijn werkzaam in de sector, en de vereniging wordt gesponsord door ReintenInfra BV. Daarnaast geven wij regelmatig concerten bij feestelijkheden of bijeenkomsten binnen de sector.

Wij zijn een harmonieorkest dat bestaat uit 60 à 70 leden. Het is onze ambitie om op hoog niveau toegankelijke, goede muziek te maken. De leden komen uit het hele land en het aantal repetities is beperkt. Daarom ligt de nadruk tijdens de repetities op samenspel en muzikale interpretatie. Het repertoire is breed. Van origineel repertoire voor harmonieorkest tot arrangementen; van klassieke werken zoals opera ouvertures tot filmmuziek.

Wij repeteren maandelijks, behalve in de zomer, op zaterdag op het Bouw & Infra Park te Harderwijk. Repetities zijn van 10.00 - 14.30 uur. Leden komen uit het gehele land naar Harderwijk om onder de inspirerende leiding van onze dirigent te musiceren. Ondanks het relatief gering aantal repetities is de ambitie om op 1e/2divisie niveau te musiceren. Het mag duidelijk zijn dat dat alleen mogelijk is als er een uitstekend startniveau is. Veel leden zijn dan ook nog lid van een muziekgezelschap dichter bij huis. Minstens even belangrijk als het technische niveau is de inzet en de sfeer in het orkest. Met slechts tien repetities per jaar is het van belang dat iedereen goed voorbereid naar de repetitie komt en zelden afzegt. Behalve dat we willen dat het goed klinkt, staat het spelplezier voorop en wordt er veel gelachen en ontspannen muziek gemaakt.

Het orkest heeft in haar historie ruim honderd concerten gegeven, verspreid over heel Nederland. Daarnaast zijn concertreizen gemaakt naar Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Hongarije, Engeland en Frankrijk. Wij treden drie tot zes keer per jaar op. Locaties en aanleidingen zijn divers. Van duo-concerten bij bevriende verenigingen tot evenementen georganiseerd door de sector.

Dirigent Dick TeunissenSinds de oprichting van de Bouw- en Infraharmonie Nederland in 1981 is Dick Teunissen dirigent van het orkest. Mede dankzij zijn enthousiasme en speciale manier van omgaan met de leden van het orkest heeft hij binnen en buiten het orkest een sterke band weten te bewerkstelligen. Hij ziet daarbij kans om enthousiaste amateur-muzikanten, die gemiddeld slechts 10 keer per jaar repeteren, een programma te laten spelen van hoog muzikaal niveau.

Dick Teunissen (1948, Ede), komt uit een zeer muzikaal gezin. Zijn muzikale opleiding als uitvoerend en docerend musicus op trompet kreeg hij van Freddy Grin en Klaas Kos aan het conservatorium in Arnhem. Zijn opleiding voor directie werd gevolgd bij Henk van Lijnschoten. Van 1981 tot 1997 was de Dick Teunissen trompetdocent aan het Hilversums Conservatorium. Als dirigent heeft hij meerdere orkesten onder zijn hoede gehad die vrijwel allemaal in de vaandelafdeling uitkwamen.

Dick was jarenlang eerste trompettist bij het Radio Kamerorkest. Daarvoor speelde hij bij het Rotterdams Philharmonisch orkest.

Behalve bij de Bouw- en Infraharmonie Nederland is hij dirigent van Harmonie KNA in Arkel alwaar hij ook eredirigent is. Wegens zijn grote verdiensten op het gebied van de muziek in Nederland in het algemeen en de amateurmuziek in het bijzonder werd hij in 2008 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Er is ruimte voor nieuwe leden. Op dit moment vooral fagot, trompet, hoorn en klarinet. Wij zoeken goede amateurs en als je daarnaast in de bouw- en infrasector werkzaam bent of studeert is dat een extra voordeel. Als je belangstelling hebt neem dan contact op. Ook als je niet een van de hierboven genoemde instrumenten bespeelt willen we met je kennismaken. Er is meestal geen proefspel maar je repeteert een dag mee en op basis daarvan wordt besloten of je lid wordt van dit bijzondere orkest.

De Bouw- en Infraharmonie Nederland is een harmonieorkest met als motto: voor en door de bouw en infra. Het orkest leent zicht er uitstekend voor om de oplevering van een groot werk luister bij te zetten, maar is ook een graag geziene gast bij uw bedrijfsfeest. Trakteer uw relaties op een concert van de Bouw- en Infraharmonie Nederland, en u komt hiermee origineel en verrassend voor de dag. In het verleden heeft het orkest onder andere gespeeld bij de opening van een nieuwe rotonde te Reimerswaal, bij de oplevering van het nieuwe stadhuis te Bronckhorst, op de asfaltcentrale van KWS, bij de Straatmaker aan Zee show en diverse maatwerkconcerten voor onze relaties. Onze tarieven zijn verrassend laag, wij maken graag vrijblijvend een offerte. Meer informatie en een offerte kunt u aanvragen via onze contactpagina.