• 1
  • 2
  • 3

Dirigent Dick TeunissenSinds de oprichting van de Bouw- en Infraharmonie Nederland in 1981 is Dick Teunissen dirigent van het orkest. Mede dankzij zijn enthousiasme en speciale manier van omgaan met de leden van het orkest heeft hij binnen en buiten het orkest een sterke band weten te bewerkstelligen. Hij ziet daarbij kans om enthousiaste amateur-muzikanten, die gemiddeld slechts 10 keer per jaar repeteren, een programma te laten spelen van hoog muzikaal niveau.

Dick Teunissen (1948, Ede), komt uit een zeer muzikaal gezin. Zijn muzikale opleiding als uitvoerend en docerend musicus op trompet kreeg hij van Freddy Grin en Klaas Kos aan het conservatorium in Arnhem. Zijn opleiding voor directie werd gevolgd bij Henk van Lijnschoten. Van 1981 tot 1997 was de Dick Teunissen trompetdocent aan het Hilversums Conservatorium. Als dirigent heeft hij meerdere orkesten onder zijn hoede gehad die vrijwel allemaal in de vaandelafdeling uitkwamen.

Dick was jarenlang eerste trompettist bij het Radio Kamerorkest. Daarvoor speelde hij bij het Rotterdams Philharmonisch orkest.

Behalve bij de Bouw- en Infraharmonie Nederland is hij dirigent van Harmonie KNA in Arkel alwaar hij ook eredirigent is. Wegens zijn grote verdiensten op het gebied van de muziek in Nederland in het algemeen en de amateurmuziek in het bijzonder werd hij in 2008 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.