Beekzicht concert 2018

Flyer Beekzicht 2018Op zondagmiddag 1 juli 2018 speelt de Bouw- en Infraharmonie Nederland op Landgoed Beekzicht te Voorst. Een uniek parkconcert in een prachtige omgeving met een fijne combinatie van natuur en lichte muziek! Dit concert wordt verzorgd door twee orkesten: het Fanfare Orkest Voorst onder leiding van Alfred Willering, en de Bouw- en Infraharmonie Nederland onder leiding van Dick Teunissen. 

Ons orkest zal naar verwachting de onderstaande werken ten gehore brengen:

  1. Music for A Solemnity – Jan de Haan
  2. Highlights from Hook – John Williams/Hans van der Heide
  3. One Moment in Time – arr. Frank Bernaerts
  4. A Tribute to Lionel (Hampton) – André Waignein
  5. Lord Tullamore – Carl Wittrock
  6. Florentiner March – Fuçik

Het adres is Rijksstraatweg 42 te Voorst. De aanvang is 14.00 uur en de toegang is gratis. Graag tot ziens!

Koningsconcert op 29 april 2018

KoningkerkWe hebben weer een prachtig concert in het vooruitzicht, het Koningsconcert in Voorburg op zondag 29 april aanstaande. Naast een aantal eigen werken en een solostuk voor zang, zullen we met pianist en organist Andrew Wright een aantal stukken spelen, zoals de Fremersberg van Koenneman en Cantique de Jean Racine van Fauré. Dit wil je vast niet missen! Noteer deze datum daarom alvast in je agenda!

Nieuwjaarsconcert in Vlissingen

Nieuwjaarsconcert 2018Op  zondag 14 januari 2018 zal de Bouw- en Infraharmonie Nederland een Nieuwjaarsconcert verzorgen in het atrium van het woonzorgcentrum Ter Reede in Vlissingen. Het concert begint om 14:30 uur en de toegang is gratis. Onder leiding van dirigent Dick Teunissen zal het orkest in twee concertdelen een gevarieerd programma presenteren. Het gehele programma  wordt ondersteund door een op het concert toegesneden presentatie. 

Programma:

1 Finlandia Jean Sibelius/Jan Molenaar 
2 Highlights from Hook John Williams/Hans van der Heide
3 Immer Kleiner Adolf Schreiner/George Howard - Solo:Karin Teunissen
4 De Fremersberg Miloslaw Koennemann/Jan Singerling
  Pauze  
5 Florentiner March Julius Fuçik/Molenaar
6 Pirates of the Caribbean Klaus Badelt/Ted Ricketts
7 Cantique de Jean Racine Gabriel Fauré/Dick Teunissen
8 A Tribute to Lionel (Hampton) André Waignein - Solo: Erwin Gierman
9 Batman Danny Elfman & Prince/Toshihiko Sahashi
10 Lord Tullamore Carl Wittrock/Novak

Doorstart met steun van ReintenInfra B.V.

Ondertekening overeenkomst ReintenInfra webZaterdag 1 juli 2017 was een heuglijke dag voor onze Bouw- en Infraharmonie Nederland. Op die dag hebben het bestuur en Herman Reinten van ReintenInfra B.V. de overeenkomst getekend, waarmee het orkest een officiële doorstart krijgt met steun van ReintenInfra B.V. De toekomst van ons orkest is hierdoor veilig gesteld! In het verre verleden was Herman Reinten zelf lid van het orkest. Reinten Infra B.V.De goede en professionele sfeer, het gericht samen bouwen aan een klinkend resultaat, waarbij rangen of standen er niet toe doen, zijn hem altijd bij gebleven. Deze waarden passen ook binnen de bedrijfsfilosofie van ReintenInfra B.V, dat is mede de reden dat Herman bereid is gevonden het orkest in de toekomst financieel te steunen. Wij vertrouwen op een plezierige en succesvolle samenwerking!

Twee ereleden benoemd op ALV

Erelid Adri Meeuwse webErelid Dries Veldman webIn onze vergadering van 8 april 2017 waren Dries Veldman en Adri Meeuwse benoemd als ereleden van de Bouw- en Infraharmonie Nederland, voor hun tientallen jaren trouwe inzet als voorzitter respectievelijk secretaris. Deze vergadering luidde toen een bestuurswisseling in, waarbij Dries en Adri aftraden. Onlangs stonden we nogmaals stil bij de enorme betekenis van beide heren voor de vereniging, en kregen Adri en Dries de oorkonde voor het erelidmaatschap overhandigd van voorzitter Rolf van den Hoek. Adri en Dries waren er bijzonder blij mee! Wij danken beide oud-bestuursleden nogmaals bijzonder voor alles wat zij voor de vereniging hebben gedaan! En we zijn blij dat zij nu ook vanaf de zijlijn nog heel actief blijven voor onze vereniging.

Koningsconcert te Voorburg op 30 april 2017

Poster Koningsconcert 2017In het kader van de concertserie “Muziek in de Koningkerk” verzorgt de Bouw- en Infraharmonie Nederland op zondag 30 april 2017 het Koningsconcert. Er wordt samengewerkt met de bekende en veelzijdige Amerikaanse pianist Andrew Wright. Het orkest staat onder leiding van Dick Teunissen. 

In twee concertdelen van elk circa 50 minuten presenteren het orkest en de pianist een gevarieerd programma met onder andere klassieke-, film- en originele muziek. Gezamenlijk zal het prachtige en zeer bekende Warsaw Concerto van Addinsell worden uitgevoerd. De uit te voeren muziekstukken worden ondersteund door daarbij passende video beelden. 

Het concert vindt plaats in de Koningkerk, Bruijnings Ingenhoeslaan 4, te Voorburg en begint om 14:30 uur. Het is voor de zesde keer dat de Bouw- en Infraharmonie Nederland een concert geeft in deze mooie kerk, zodat er inmiddels sprake is van een mooie traditie in de concertserie “Muziek in de Koningkerk”.  De toegang is gratis. 

Lees meer: Koningsconcert te Voorburg op 30 april 2017

Nieuwjaarsconcert in 'Ter Reede' te Vlissingen op 15 januari 2017

Nieuwjaarsconcert 2017 1Het atrium van het centrum voor verzorgd wonen “Ter Reede” in Vlissingen is op 15 januari 2017 het podium voor de Bouw- en Infraharmonie. Onder leiding van dirigent Dick Teunissen zal het orkest in twee concertdelen een gevarieerd nieuwjaarsconcert presenteren van klassieke, film, musical, pop en originele harmoniemuziek. Het gehele programma wordt ondersteund door videobeelden. 

Op het programma staat onder andere: Marinarella van Fucik, Entry of the Boyars, Eve of the War, concertino voor fluit en klarinet van Danzi, (solisten: Karin Teunissen en Evelyne van Andel), muziek van Sinatra, Charles Chaplin en Benny Goodman (solist Jack de Boo van Uijen).

De aanvang van het concert is 14.30 uur, en de toegang is gratis. U bent van harte welkom bij Ter Reede, Vredehoflaan 370 te Vlissingen. Reserveren is niet noodzakelijk.

Koningsconcert Voorburg 24 april 2016

Koningsconcert 2016Leve de koning! 
Op 24 april 2016 gaf de Bouw- en Infraharmonie Nederland in samenwerking met pianist Andrew Wright een mooi en indrukwekkend Koningsconcert in de Koningkerk te Voorburg. De foto's en een registratie van het concert zijn nu beschikbaar. Wij wensen u daar veel plezier mee. Het programma was als volgt: Nabucco - Verdi/Delhaye, TinTin (Prisoners of the Sun) - Brossé/de Meij, Prelude op. 23 no 2 in B-flat - Rachmaninoff, Rhapsody in Blue - Gershwin, Jesu Joy of man's desiring - Bach, Ein Morgen Ein Mittag Und Ein Abend in Wien - Suppé/Takahashi, Ivanhou - Appermont, Pixar Movie - arr. Brown, Prelude op. 23 no. 5 in G minor - Rachmaninoff, Danzón no. 2 - Marques/Nickel.

Wij hopen u op het Koningsconcert 2017 weer te ontmoeten.

Lees meer: Koningsconcert Voorburg 24 april 2016

Duo-Concert op 9 april 2016 in Waddinxveen

Duo Concert WaddinxveenOp 9 april geven Muziekvereniging Concordia Waddinxveen en de Bouw- en Infraharmonie Nederland een uniek en leuk duo-concert. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis. Je bent van harte uitgenodigd!

De concertlocatie is: Coenecoop College, Oude Dreef 6, 2741 ST  Waddinxveen.

Maxime Verhagen zegt:

Foto Maxime Verhagen'Als voorzitter van Bouwend Nederland beveel ik de Bouw- en Infra Harmonie Nederland van harte bij u aan. Zij zijn en blijven het orkest dat hoort bij onze bedrijfstak. Steun hen en maak gebruik van hun mogelijkheden om muziek in onze sector te brengen. Ze zijn het waard!'

Recente vacatures

vacatureDe Bouw- en Infraharmonie Nederland heeft per direct een aantal plaatsen beschikbaar in het orkest voor enthousiaste muzikanten. Een behoorlijk niveau (muziekdiploma C of gelijkwaardig) is noodzakelijk, en een relatie met de bouw en infra bedrijfstak heeft de voorkeur, maar is niet verplicht.

Er zijn vacatures op de volgende plaatsen in het orkest: Fagot, klarinet, basklarinet, hoorn. De harmonie repeteert maandelijks op zaterdag te Harderwijk, van 10.00 tot 15.00 uur. Heeft u interesse: neem dan contact op via ons contactformulier.

Stichting "Vrienden van de Bouw- en Infraharmonie Nederland"

EurosIn oktober 2015 is de Stichting "Vrienden van de Bouw- en Infraharmonie Nederland" opgericht. De Stichting heeft als doel het verlenen van steun aan verenigingen die de blaasmuziek beoefenen in zijn algemeenheid en aan de vereniging “Bouw- en Infraharmonie Nederland” in het bijzonder. Dit door het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk is. Overweegt u onze vereniging financieel te steunen, en wilt u hierover meer weten? Kijk dan even op de site van deze nieuwe stichting.

HRFSTWND 25 oktober 2015

Musis Sacrum ArnhemHRFSTWND is de grootste concertreeks van ons land, met 12 concerten door 24 orkesten in 11 verschillende theaters. HFSTWND biedt amateurorkesten binnen de hafabra-muziek de kans te spelen op een groot podium. De Bouw- en Infraharmonie Nederland speelt in deze reeks op 25 oktober in het Musis Sacrum te Arnhem, samen met de Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Een voor ons orkest historisch hoogtepunt: nooit eerder speelde de Bouw- en Infraharmonie in het Musis Sacrum. 

MUSIS
De concertzaal van Musis Sacrum (in de volksmond Musis) staat sinds 1847 centraal in het muziekleven van Arnhem. De laatste 100 jaar is het ook het huis van Het Gelders Orkest. Het gebouw is in 1995 grondig verbouwd en gerenoveerd om het orkest een maximale speel- en repetitieplek te geven. Musis Sacrum heeft een mooie grote concertzaal met 870 stoelen, uitstekend geschikt voor dit unieke dubbelconcert.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze unieke voorstelling kosten € 18,25 inclusief garderobe en pauzedrankje. U steunt ons orkest door de kaarten rechtstreeks bij ons af te nemen, bestellen kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal kaarten. 


header hrfstwnd 2015Locatie en aanvang
Het concert vindt plaats in het Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25, 6828 CV Arnhem en vangt aan om 15.00 uur. Wij hopen u bij dit unieke evenement te ontmoeten!

Manhuistuin concert te Goes

manhuistuin1107 02Op 27 september 2015 zal de Bouw- en Infraharmonie Nederland een concert verzorgen in het kader van de jaarlijkse Manhuistuinconcertserie in Goes. Dit concert is het laatste van de serie van 2015 en wordt uiteraard gehouden in de Manhuistuin. Het concert begint om 12:00 uur en de toegang is gratis. Indien de weersomstandigheden een optreden buiten niet mogelijk maken, dan wordt uitgeweken naar de Grote of Maria Magdalena kerk.

Lees meer: Manhuistuin concert te Goes

Koningsconcert 26 april 2015 in de Koningkerk

kroonLeve de koning!
Het wordt een goede traditie, nu voor de derde keer, om op de laatste zondag van april een feestelijk concert te geven ter ere van de verjaardag van koning Willem Alexander. Aan dit concert werkt mee de Bouw & Infra Harmonie Nederland onder leiding van Dick Teunissen, bestaande uit meer dan 60 uitstekende musici, die uit alle delen van het land komen. Dit orkest heeft ook in landen als Engeland, Frankrijk en Oostenrijk diepe indruk gemaakt. Ook het Politie Mannenkoor ‘Entre Nous’, onder leiding van Jeroen Bosman heeft een groot aandeel in het concert. Dit koor viert op 26 april het 105-jarig bestaan en is daarmee met stip het oudste Politie Mannenkoor ter wereld (vermoeden we). Foto’s en filmbeelden op de beamer zullen het concert omlijsten. Gedetailleerde informatie over het Koningsconcert is te vinden op de website www.deopenhofvoorburg.nl.

Lees meer: Koningsconcert 26 april 2015 in de Koningkerk

Nieuwjaarsconcert 2015

Op 10 januari 2015 geeft de Bouw- en Infraharmonie Nederland haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert. Dit concert vindt deze keer plaats in Centrum De Brink, Stationsplein 8-12 te Zelhem. Het concert is gratis toegankelijk en begint om 16.00 uur!

Het nieuwjaarsconcert van de Bouw- en Infraharmonie Nederland kenmerkt zich door een informele stijl, en richt zich op familie, vrienden en overige belangstellenden. Het repertoire is toegankelijk maar toch uitdagend. We hopen u te ontmoeten op 10 januari 2015 en gezamenlijk met u het glas te heffen op 2015!

Koningsconcert te Voorburg

kkc100metwitnt
phoca thumb m dsc 8515Op zondag 27 april 2014 verzorgde de Bouw- en Infraharmonie Nederland samen met het Haaglands Politie mannenkoor Entre Nous uit Den Haag een Koningsconcert. In twee concertblokjes van circa 1 uur brachten beide gezelschappen hun mooiste werken ten gehore. Bovendien zong het mannenkoor met enkele werken van de Bouw- en Infraharmonie mee. 

Het concert vond plaats in de Koningkerk te Voorburg. Dit was de derde keer dat de Bouw- en Infraharmonie Nederland een concert gaf in deze mooie kerk, en is inmiddels uitgegroeid tot een mooie traditie.

De foto's van dit concert zijn hier te bekijken.

Nieuwjaarsconcert 2014

nieuwjaarEen peiler onder ons orkest en een mooie traditie die we in ere houden is de nieuwjaarsbijeenkomst. De formule is bekend; muzikanten en aanhang ontmoeten elkaar en delen goede wensen, maken muziek en eten en proosten samen op de toekomst.

Voor 2014 was deze dag georganiseerd op 11 januari in het leuke stadje Woerden, bij Concordia zalen. 

Woerden is een leuke stad met een levendig centrum, dus ook voor de aanhang was er deze dag voldoende te beleven. We kunnen terug kijken op een geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met een goed gevulde concertzaal.

Terugblik van een PZZ'er

retirement aheadOp donderdag 28 november 2013 heeft onze secretaris Adri Meeuwse zijn werkzame leven van ruim 42 jaar afgesloten, en afscheid genomen van de gemeente Reimerswaal, zijn laatste werkgever. Om dit bijzondere moment luister bij te zetten heeft de Bouw- en Infraharmonie Nederland, waarvan Adri al 33 jaar secretaris is, hem een afscheidsconcert aangeboden.

In vrijwel voltallige bezetting heeft het orkest een mooi concert gegeven voor een volle zaal. Een mooi moment om op terug te kijken. En Adri? Die is nu Pensionado Zonder Zorgen, daar gaan we als vereniging vast veel plezier aan beleven!

De foto's van dit bijzondere concert zijn hier te bekijken.

Dag van de Straatmaker 2013

Dag vd straatmakersubtitel ws1Op 21 september vond de 'Dag van de Straatmaker 2013' plaats op het Bouw en Infra Park te Harderwijk. De dag werd georganiseerd door de Ondernemingsvereniging Bestratingsbedrijven Nederland (OBN). De OBN organiseert elk jaar de Dag van de Straatmaker. Hét evenement voor bestratingsbedrijven om met elkaar en leveranciers te netwerken, machines te bekijken en “last but not least” de straatmakerswedstrijden om het Nederlands Kampioenschap Straatmaker en NK leerling Straatmaker. De Bouw- en Infraharmonie Nederland verzorgde de muzikale invulling tijdens het officiële gedeelte van de dag. De foto's hiervan kunt u hier bekijken.

Zeeuws weekeinde in juni 2013

manhuistuin1107-02Op 22 en 23 juni 2013 was de Bouw- en Infraharmonie Nederland een heel weekeinde in Zeeland, en wel in de mooie plaats Goes. Op zaterdagavond 22 juni voor een dubbelconcert met Euphonia Goes in de Westerkerk, en op zondagmorgen in de Manhuistuin te Goes. 

Op zondagmorgen verzorgde de Bouw- en Infraharmonie Nederland een mooi concert in de Manhuistuin te Goes. Vanwege de weersomstandigheden werd dit laatste concert naar binnen verplaatst, maar gelukkig heeft het bezoekersaantal hier niet onder geleden. De Manhuistuinconcerten zij écht een begrip in Goes en worden erg goed bezocht.

Mede dankzij de uitstekende samenwerking met onze Zeeuwse muziekvrienden van Euphonia is dit weekeinde een groot succes geworden. De foto's van dit weekeinde kunt u hier bekijken.

Concertagenda

01 juli 2018
14:00 - 16:30 uur
Duo concert op Beekzicht
16 september 2018
12:00 - 13:15 uur
Manhuistuinconcert

Onze sponsors

Bouw en Infra Park Harderwijk