pilonIn november 2008 heeft het bestuur van de vereniging zijn periodieke beleidsvergadering gehouden, waarin verschillende uitgangspunten rondom het doel en bestaansrecht van de Bouw- en Infraharmonie Nederland op een rijtje zijn gezet. Dit heeft geresulteerd in een visie op de toekomst waar uitdagende afspraken de randvoorwaarde vormen om op hoog niveau in diverse projecten te kunnen musiceren. Want uitdagingen in de vorm van muzikale doelen leiden tot beter repetitiebezoek en meer thuisstudie. Spanning hebben we nodig en concerten zijn de kroon op ons werk. We hebben gekozen voor de volgende aanpak:

Wij gaan niet afwachten tot er een bedrijf uit de bedrijfstak ons een mogelijkheid biedt. We gaan zelf minimaal twee mooie concerten per jaar geven. We gaan daarvoor jaarlijks twee goede locaties zoeken in het land, bij voorkeur in verschillende regio’s. Daar gaan we de concerten organiseren met behulp van die leden van ons orkest die in de nabije omgeving van de gekozen locaties wonen.

De regionale bouwbedrijven gaan meedoen. We gaan die zelf met de locale leden benaderen. Zo komen we samen tot een succesvolle formule: een goede locatie, een goed gevulde zaal en een goede beloning. Ook een eventueel mee-organiserende lokale vereniging kan hiervan profijt hebben.

Van de leden wordt gevraagd een actieve rol te spelen en in de eigen regio (verenigingen) naar concertmogelijkheden en feestelijkheden als jubilea, opening van culturele of andere aangelegenheden rond te kijken Deze opzet biedt voor een ieder meer financiële speelruimte. Niet de financiën zijn leidraad, maar de mogelijkheden en de bijbehorende kansen.

We gaan de regionale besturen van Bouwend Nederland actief benaderen met deze aanbieding en verzoeken hen dit te promoten en ook mee te doen.

Deze aanpak vraagt een nog actievere inzet van de leden van het orkest en ook van het bestuur. We gaan deze uitdaging met elkaar aan en we vertrouwen er ook op dat het zal lukken.

29 april 2018
Koningsconcert