Al sinds vele jaren wordt in Goes, in de periode mei tot en met september, een concertserie geprogrammeerd voor amateur orkesten die in beginsel afkomstig zijn uit de Zeeuwse regio. De concerten vinden altijd plaats op zondag tussen 12:00 uur en 13:00 uur op het muziekpaviljoen in de lommerijke en prachtig gelegen Manhuistuin. Deze tuin ligt in het hart van Goes en is omsloten door oude gevels van ondermeer het Oude Mannenhuis, waarmee de naam van de tuin is verklaard.

De concertserie geniet een prima reputatie bij zowel de deelnemers als de meestal grote aantallen bezoekers. Voor dit jaar hadden 40 orkesten/ensembles zich aangemeld voor 17 concerten.

De Bouw- en Infraharmonie is vereerd dat zij daar mogen optreden, inmiddels voor de vierde keer in haar bestaan. Dat zij daar als landelijk orkest mogen optreden heeft ondermeer te maken met het feit dat zij ingeschreven staan bij de KNFm afdeling Zeeland. Omdat het een buitenconcert is, heeft de organisatie een slechtweer alternatief in de vorm van de Grote of Maria Magdalena kerk. Voor het orkest zou dat in dat geval geen onbekende plek zijn want in 2005 is daar een galaconcert gegeven ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van aannemersbedrijf van der Straaten uit Hansweert.

De commissie Manhuistuinconcerten van de Culturele Raad van de gemeente Goes tekent voor de organisatie van de concertserie.

Omdat het orkest slechts 1 x per maand bij elkaar komt, wordt voorafgaand aan het concert nog een repetitie gehouden en een aansluitende lunch, in het repetitielokaal van de plaatselijke fanfare Euphonia. Wij danken onze muzikale vrienden uit Goes voor hun medewerking.

29 april 2018
Koningsconcert