CD 25 jaar Bouw- en Infraharmonie

Deze cd is opgenomen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het orkest en hij markeert een nieuwe periode, met een nieuwe naam en een nieuw elan. Zoals de bedrijfstak zich thans kan manifesteren, presenteert het orkest zich ook op deze cd; in volle breedte en in harmonie. Wij wensen u daarbij veel luisterplezier.

De vereniging bouw en infrabedrijven, Bouwend Nederland en het opleidingsinstituut Fundeon, ondersteunen in financiële en facilitaire zin de Bouw- en Infraharmonie Nederland. Daarmee willen zij het voortbestaan van het orkest en haar bijzondere taak op het gebied van promotie van en voor de totale bedrijfstak veilig stellen.

Hoesinformatie

De Bouw- en Infraharmonie Nederland, of zoals het orkest zich internationaal presenteert, “The Dutch Civil Engineering Band,” is een full-band harmonieorkest. Oorspronkelijk (1981) was het de opzet om met een aantal in de infra-bedrijfstak werkzame amateur-muzikanten een eenmalig optreden te verzorgen bij het jubileumfeest van de SBW, het opleidingsinstituut van de infra. Dat was zo’n succes -men verwachtte dat stukje cultuur binnen de bedrijfstak niet- dat besloten werd tot het laten voortbestaan van het orkest. Gezien de oorsprong was de keuze voor een naam snel gemaakt: de Wegenbouwkapel Nederland.

In de bouwwereld is ondertussen veel veranderd. Zo zijn de verschillende sectoren in de bouw landelijk meer gaan samenwerken en dat heeft er toe geleid dat ook het orkest zich breder zal manifesteren. Het is dan ook niet toevallig dat het 25-jarig jubileumjaar is gekozen voor een verandering van naam en logo, waarmee het orkest zich positioneert in de breedte van de bedrijfstak. Harmonie in muzikale en in overdrachtelijke zin geeft de samenwerking aan in de bedrijfstak waaraan het orkest een bijdrage levert.

De 68 leden van het orkest komen uit geheel Nederland en hebben voor een belangrijk deel een directe of indirecte band met de bedrijfstak, bij zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers. Door veel thuisstudie en gemiddeld eens per maand gezamenlijk repeteren in het Opleidingsinstituut voor de bouw en infra, Fundeon,  in Harderwijk wordt met veel plezier en inzet gewerkt aan het muzikale niveau.

De muzikale leiding van het orkest is in handen van Dick Teunissen. De zakelijke en organisatorische leiding van het orkest berust bij een managementteam van 3 personen, die elk hun specifieke taak hebben op het gebied van algemene zaken en PR, financiën, administratie en organisatie.

Het orkest heeft vele optredens in Nederland op haar naam staan zoals in het concertgebouw in Amsterdam, Vredenburg en Jaarbeurscongresgebouw in Utrecht, Martinikerk Groningen en congresgebouw Den Haag. Ook zijn een aantal buitenlandse concertreizen gemaakt zoals naar Zwitserland, Engeland, Duitsland, Hongarije en Oostenrijk. Samen met deze cd zijn tot nu toe 3 lp’s en 4 cd’s opgenomen.

Het repertoire van het orkest is veelzijdig en afhankelijk van de aard van het optreden. Naast klassieke symfonische werken, wordt ook big-band-, musical-, film- of origineel muziekrepertoire gespeeld. Ook opera of operette behoort tot de mogelijkheden, zoals tijdens het 12 ½-jarig jubileumconcert in Vredenburg,  waarbij een avondvullend programma werd gepresenteerd in samenwerking met een aantal koren.

Deze cd is opgenomen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het orkest en hij markeert een nieuwe periode, met een nieuwe naam en een nieuw elan. Zoals de bedrijfstak zich thans kan manifesteren, presenteert het orkest zich ook op deze cd; in volle breedte en in harmonie. Wij wensen u daarbij veel luisterplezier.

Repertoire op 25 jaar Bouw- en Infraharmonie

De onderstaande stukken zijn te vinden op deze CD. Door op het startknopje voor de titels te klikken is het mogelijk van elk nummer de eerste 20 seconden te beluisteren.

  Merry-Go-Round
  Fra Diavolo
  Second Suite for Band / Son Montuno
  Second Suite for Band / Tango
  Second Suite for Band / Guaracha
  Second Suite for Band / Paso Doble
  Morricone's Melody
  Pomp and Circumstance Nr. 1
  Sabre Dance
  Trumpeters Holiday
  Cielo Andaluz
  Bizet in Swing
  Czardas
  Kleine Dreigroschemusik / Ouverture
  Kleine Dreigroschemusik / Die Moriat von Mackie Messer
  Kleine Dreigroschemusik / Pollys Lied
  Mambo Tymbal
  Wellington

Orkestleden in 2006

Piccolo: Vladimir Verheijen Dirk van der Bijl
Cees Hoekstra Ellen Sjouken Jeen van de Werff
Peter Vianen  Lida Versluis Miranda Bosboom
  Dennis van der Wel Ineke Daalman
Fluit: Els Wentzel Sjoukje Banga      
Ellen Metaal Fred van der Bijl  
Nadja Plekenpol   Trombone:
Wilma Roorda Alt klarinet: Thijs Ouwerkerk
Rita de Vente Bert Gelderblom Henk Matser
    Ries van Leeuwen    
Hobo en Althobo: Bas klarinet:  
Bert Peters Gea Ouwerkerk Bariton:
Irma Metaal          Adri Meeuwse (secretaris)
  Altsax: Jan Teunissen
Fagot:  Wil Bosboom Jacco van de Velde (penningmeester)
Johan Plantinga Stijn Stribos Gerard de Rooij
Agny Walbrecht   Mathijs van de Velde
  Bariton sax: Joep van Kempen       
Es klarinet: Gideon Kersten  
Menno Craje     Sjaan Brandwijk   Contrabas:
   Ildiko Schermann
Klarinet: Tenor sax:  
Karin Teunissen Ton Jansen     Bas-tuba:
Herman Nijenhuis   Dries Veldman (voorzitter)
Gijs de Vries Trompet: Piet van Donge
Marja Kuipers Bart Teunissen Ton Ringelberg     
Mirjam Craje Martin Bosboom  
Piet van den Brink Regina Maurer Slagwerk:
Carel Prenen Marc Bosboom Jeroen Hoekstra
Rosina de Koning     Sjoerd Roorda      Erwin Gierman
Miranda Nieuwenhuizen   Kees Duijzer
Mirjam Wolff  Hoorn: Anneke Ringelberg
Rudi  Gerritsen    Maarten Theulen Ewout Theil
     
    Inspeciënt:
    Tienko Doorn    

Algemene produktiegegevens

Foto's:    KWS infra / Peter Butijn 
Lay-out:    LAMEE Zoetermeer 
Organisatie:    B&I Harmonie 
Opname:    MCO Hilversum. 8, 9 en 10 decemer 2006 
Klankregie:    Hessel Veldman en Dick Teunissen 
Partituuradvies:    Luuk Tuinstra 
Opname en productie:    Hessel Sound 
Directie:    Dick Teunissen 

Concertagenda

01 juli 2018
14:00 - 16:30 uur
Duo concert op Beekzicht
16 september 2018
12:00 - 13:15 uur
Manhuistuinconcert

Onze sponsors

Bouwend Nederland