CD Adeste Fidelis

Deze CD is kan gezien worden als een unieke kerst-CD waar naast de Wegebouwkapel ook het Stichts Mannenkoor uit Driebergen en het Amersfoorts Opera en Operette Gezelschap aan hebben bijgedragen. De CD is uitgebracht in 1994.

Hoesinformatie

Met de co-productie van deze CD door de Wegenbouwkapel Nederland, het Amersfoorts Opera en Operette Gezelschap en het Stichts Mannenkoor is er een unieke kerst-CD ontstaan.

Na de produktie van platen en CD's door de deelnemende verenigingen kwamen er steeds meer verzoeken om te komen tot een CD met kerstmuziek. Uit onderzoek kwam vast te staan dat er op de Nederlandse markt nauwelijks meer herkenbare - dus Nederlandse - en graag beluisterde en meegezongen muziek voor die tijd van het jaar te verkrijgen was. Gekozen werd dan ook voor een breed repertoire van Nederlandse kerstmuziek aangevuld en verrijkt met internationale kerstklanken.

Op initiatief van het bestuur van de Wegenbouwkapel werd overeenstemming bereikt met de andere verenigingen voor een gezamenlijke produktie. De dirigenten waren al even enthousiast en slaagden erin niet alleen in een sfeervol programma samen te stellen, maar ook hun koren en kapel midden in de zomer zo te motiveren, dat er een prachtige CD is vol gespeeld en vol gezongen.

Het Stichts Mannenkoor uit Driebergen heeft in de wijde omtrek een goede naam als mannenkoor. Dat is zeker te danken aan de muzikaal zeer bekwame dirigent Henk de Ridder. Met hun prachtige sound geven zij aan deze CD een extra dimensie, niet in het minst door hun karakteristieke a-capella-zang.

De tweede partner in het geheel is het Amersfoorts Opera en Operette Gezelschap, ook een bekende onder de groten van Nederland. Een koor onder leiding van een al even bekwame dirigent Robert Jan Kramer, die het maken van een kerst-CD als een muzikaal hoogtepunt beschouwden van een andere orde dan hun geijkte opera- en operetterepertoire.

Ook de Wegenbouwkapel, een symfonisch blaasorkest, heeft zich op deze CD van haar beste kant laten horen. In verschillende bezettingen en prachtige arrangementen van de kerstliederen, van de hand van haar eigen dirigent/componist Dick Teunissen, begeleidt zij de koren zowel gezamenlijk als afzonderlijk naar prestaties van een hoog niveau.

Drie partners, die garant staan voor een CD van uitstekend muzikaal gehalte. Allen die aan deze produktie hebben meegewerkt wensen u ruim een uur veel muzikaal luistergenot. Of zingt u graag mee? Ook dat kan! Niet alleen met deze CD, maar ook in werkelijkheid. Ook als u een instrument bespeelt zijn er mogelijkheden.

Repertoire op Adeste Fidelis

De onderstaande stukken zijn te vinden op deze CD. Door op het startknopje voor de titels te klikken is het mogelijk van elk nummer de eerste 20 seconden te beluisteren.

  Adeste Fidelis
  A Christmas Suite
  Er is een roos ontsprongen
  Kerstlied
  Chor der seligen Geister aus 'Orpheus'
  Stille Nacht
  A Christmas Carol Fantasy
  Bewerking 1 over In Dulci Jubilo, nun Signet
  Bewerking 2 over In Dulci Jubilo, nun Signet
  Jesus bleibet meine Freude
  Cantique de Noël
  Wiegelied
  On Christmas Night
  King all Glorious
  Gloria in excelsis Deo
  We wish you a merry Christmas

Algemene produktiegegevens

Hoesontwerp:  Pieter de Knegt 
Ontwerp, teksten en lay-out:  Rien Hogenes 
Grafische verzorging:  ArtPro Studio's, Soesterberg 
Opnamelokatie:  

Geertekerk, Utrecht 

Opnamedatum:  27 en 28 mei 1994 
Opname:  NOB Audio Muziekproduktie, Hilversum 
Opnameteam:  Ad Vink, Rens Krijgsman 
Opnameleider:  Luuk Tuinstra 
Digitale nabewerking:  Ad Vink 

Informatie over de koren

Stichts Mannenkoor    Dirigent    Henk de Ridder 
    Secretariaat   

Ruud Rodenburg

        Fazantenlaan 2A
        3951 AJ  Maarn 
    Telefoon    0343 - 442441 
    E-mail    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
    Website    http://www.stichtsmannenkoor.nl/
         
Amersfoorts Opera en Operette Gezelschap    Dirigent    Robert Jan Kramer 
    Secretariaat    Mw. R. van Hoeyen 
        Pastorielaan 71 
        3828 EZ  Hoogland 

Concertagenda

01 juli 2018
14:00 - 16:30 uur
Duo concert op Beekzicht
16 september 2018
12:00 - 13:15 uur
Manhuistuinconcert

Onze sponsors

ReintenInfra B.V.