Over het orkest

concertgebouwDe Bouw- en Infraharmonie Nederland is het harmonieorkest voor de Bouwnijverheid. Zij is opgericht op 4 februari 1982, toen nog onder de naam Wegenbouwkapel. De ongeveer 70 leden komen uit geheel Nederland en hebben in meerderheid een directe of indirecte band met de bedrijfstak B&U en Infrastructuur.

Een belangrijk doel van de harmonie is het door middel van repetities en optredens leveren van een positieve bijdrage aan de promotie en het imago van de totale bedrijfstak.

Lees meer: Over het orkest

De dirigent

De verantwoordelijkheid voor het muzikaal niveau van het orkest ligt bij de dirigent, Dick Teunissen. In zijn dagelijkse bestaan is hij eerste trompettist bij het Radio Kamerorkest van het Muziekcentrum voor de Omroep. (MCO) Daarvoor speelde hij bij het Rotterdams Philharmonisch orkest. Hieronder een videofragment van onze dirigent in actie.

Lees meer: De dirigent

Repetities

Het orkest repeteert 1 keer per maand bij Fundeon in het opleidingscentrum van het Bouw- en Infrapark in Harderwijk. Fundeon is het opleidingsinstituut van de bouwnijverheid. In totaal repeteert het orkest ongeveer 10 keer per jaar. De repetitietijden zijn 10.00 uur tot 12.30 uur en dan vanaf 13.00 uur tot 14.30 uur.

Lees meer: Repetities

Overzicht activiteiten

articlesDe Bouw- en Infraharmonie Nederland bestaat ruim 30 jaar, waarin naast de repetities een groot aantal concerten is georganiseerd. Dat betekent in de historie:

105 concerten: 87 in Nederland en 18 in het buitenland
9 media gerelateerd: 7 cd opnames, 1 radio en 1 tv optreden
4 speciale optredens: 4 bij begrafenis en 1 bij huwelijk

Totaal derhalve 118 activiteiten wat gemiddeld 4 per jaar betekent. Overzicht activiteiten Wegenbouwkapel Nederland vanaf het ontstaan in 1981:

Lees meer: Overzicht activiteiten

Vacatures

Wij streven naar een ledenaantal van ongeveer 100 muzikanten. De ervaring leert dat willen we altijd over een goede bezetting willen beschikken we dit aantal nodig hebben. We verwachten dat je beschikt over het Muziekdiploma C of een gelijkwaardig spelniveau hebt. Uiteraard beschik je over orkestervaring. Na wederzijdse kennismaking wordt een kort proefspel afgenomen door onze dirigent. Voor alle leden geldt dat in overleg met de sectiehoofden en met de dirigent van het orkest de partij verdeling plaatsvindt. Ben je ge├»nteresseerd, laat het ons weten en neem contact op met de secretaris.

Momenteel hebben we de volgende vacatures:

Lees meer: Vacatures

Concertagenda

01 juli 2018
14:00 - 16:30 uur
Duo concert op Beekzicht
16 september 2018
12:00 - 13:15 uur
Manhuistuinconcert

Onze sponsors

ReintenInfra B.V.