Op donderdag 27 september was het voor velen vroeg opstaan. De dubbeldeksbus, voorzien van aanhanger voor slagwerk, kleding en instrumenten, vetrok reeds om half zes vanaf het Infra-opleidingscentrum in Harderwijk.  De volgende opstapplaats was Nieuwegein en voor de zuiderlingen was de grensovergang Hazeldonk uitgekozen als laatste opstapplaats. Iedereen was stipt op tijd aanwezig en zonder grote verkeersproblemen werd net op tijd de boot in Calais gehaald.

De overtocht duurde wat langer dan was gepland en was door de stevige wind ook wat avontuurlijker. Door buiten te blijven en af en toe een douche van buiswater te accepteren, bleef de welstand van de deelnemers goed.  Het gevoel dat je in een ander land komt is nu sterk aanwezig want de klok moet een uur terug, de euro’s worden vervangen door ponden en we gaan aan de verkeerde kant van de weg rijden.

Dat doen onze chauffeurs Jos en Renate overigens uitstekend, waarbij ze hun stuurmanskunsten door de erg nauwe Engelse straatjes aan ons laten zien. Vrijwel volgens schema arriveren we bij ons hotel, waar de crew gereed staat met koffie, cake en de sleutels. Allemaal uitstekend geregeld en gecoached door Cees en Gury Hoekstra die reeds ter plaatse waren. Het Ramada Bowden Hall Hotel,  ongeveer 7 mijl buiten Gloucester is een schitterend gelegen 4*hotel, waarin iedereen zich direct thuis voelt.  Na een opfrisbeurt wacht ons een uitstekend buffet en kunnen aansluitend de typisch Engelse, tot de rand gevulde glazen worden geledigd.

Tijdens het buffet ontvangt onze dirigent Dick Teunissen de eerste cd uit handen van Dries Veldman, omhuld in een prachtige lijst. Dick dankt daarop alle leden en het bestuur voor de grote inzet en het enthousiasme bij de voorbereidingen van deze tournee. Ook het concert in Goes heeft ertoe bijgedragen dat we nu op en top voorbereid zijn voor de komende concerten.

29 april 2018
Koningsconcert