De volgende morgen kunnen we genieten van een uitgebreid (Engels) ontbijt. Het is vandaag de dag waarop we Gloucester zullen bezoeken.  We worden gedropt in de docks, het fraai gerestaureerde oude havengebied. Ten opzichte van onze eerdere ervaringen, 11 jaar geleden, heeft het geheel een wat saaier karakter gekregen omdat vrijwel alle winkeltjes zijn verdwenen en de gerestaureerde gebouwen in gebruik zijn genomen als kantoor zoals het gemeentehuis. Het geheel maakt nog wel een verzorgde indruk. De oude sluisjes, bruggetjes en droogdokjes zijn nog geheel in functie en het was leuk te zien hoe in een droogdok een Narrow Boat op authentieke wijze werd gebreeuwd.  Het enige gebouw met winkelactiviteit is vooral voor liefhebbers van antiek en curiosa, want daar kun je alles vinden wat je maar kunt bedenken. Cees en Gury hadden in de namiddag een rondleiding gepland in de Kathedraal van Gloucester.

Verdeeld over 4 groepen, ieder met een gids, hebben we in bijna anderhalf uur veel opgestoken van de historie van dit schitterende gebouw en het daaraan ten grondslag liggende machtsvertoon van de verschillende Engelse vorsten. De gidsen waren enorm enthousiast en betrokken en konden ons in goed verstaanbaar Engels van veel informatie voorzien.

Op het eind van de middag konden we terecht in de grote zaal van The King’s School waar het Charity Concert was gepland. Dit concert werd gegeven op uitnodiging van de Rotary Gloucester en de opbrengsten gingen naar een charitatief doel. Na een repetitie en een voedzame maaltijd mochten we onze muzikale kunsten vertonen. Ondersteund door de relaxte wijze van presentatie door Gury Hoekstra hebben we een uitstekend concert gegeven, wat bevestigd wordt door de reacties na afloop en anderdaags in een artikel in de Gloucester Citizen (zie onze website). Het is in Engeland geen gewoonte om na het concert nog een “nazit” te houden op de concertlocatie waardoor we tijdig in het hotel terug waren. De nazit aldaar is echter ook goed bevallen.

29 april 2018
Koningsconcert