De derde dag stond in het teken van de Cotswolds en Stroud. De Cotswolds is een zeer fraai gebied, globaal gelegen tussen Swindon, Gloucester en Bristol. Het is ook het gebied wat enkele maanden terug erg heeft geleden onder enorme wateroverlast, wat door gebrek aan kennis en ervaring niet afdoende kon worden opgelost en waarvan wordt verwacht dat het eerder regelmaat dan uitzondering zal worden omdat de (beleids) ontwikkeling –om over structurele maatregelen maar niet te spreken- zoals we die in Nederland kennen, nog ver weg is.

Door tijdsbeperkingen bleef de rondrit beperkt maar in samenhang met het bezoek aan het idyllische en enigszins toeristische plaatsje Bourton on the Water (zij presenteren zich daar als Venetië van de Cotswolds) kon een goed beeld worden verkregen van de Cotswolds. Het weer werkte overigens zeer goed mee; het was fraai en voorjaarachtig warm.

Het bleek een goed idee van de organisatie om alvorens naar Stroud af te reizen, een uurtje rust in te lassen in het hotel. Sommigen gingen even zwemmen, anderen verkozen een plaatsje op het terras maar stipt op tijd was iedereen in de bus om naar Stroud te gaan.  Tot nu toe verliep alles op rolletjes totdat bij aankomst in het Leisure Centre in Stroud bleek dat een podium bouwen niet kan zonder de technische inbreng van een aantal Dutch Engineers. Ook de zaalinrichting en belichting  was niet gereed en al met al betekende dat een erg korte en onrustige voorbereiding van het concert.

Onze Engelse vrienden hadden echter al weer snel onze harten veroverd met een prima buffet in The Old Nelson, zodat we weldoorvoed aan het concert konden beginnen. Tijdens het buffet werden de organisatoren van de reis, Dries Veldman, Jacco van de Velde, Kees Hoekstra en Adri Meeuwse en onze dirigent Dick Teunissen, op initiatief van een aantal leden bedankt en voorzien van een passende attentie.

29 april 2018
Koningsconcert