saxBij terugkomst van vakantie reisden mijn vrouw en ik per trein van Breda naar Utrecht. Op het perron in Utrecht dacht ik: Ik mis iets. Bagage? Compleet. Vrouw? Aanwezig. ‘Jij speelt toch saxofoon?' Aaargh. Sax in de trein laten liggen.

In paniek terug de trein in. Waar zaten we ook alweer? Geen sax. Het drong tot me door dat ik de sax al in Den Bosch niet meer had en in de trein van Breda naar Den Bosch had laten liggen. Die had dus al tien keer gestolen kunnen zijn.

Met lood in de schoenen naar klantenservice en achterhaald om welke trein het ging. Telefoontje naar de conducteur. Half uurtje wachten met het zweet in de handen. 'Hij is gevonden meneer.' De sax was zelfstandig doorgereisd naar Deventer, waar ik hem de volgende dag kon ophalen. Je kunt ze ook geen moment uit het oog verliezen. Klantenservice Deventer: 'Oh ja, die saxofoon. Dat zien we niet vaak.’ Mijn waardering voor de NS, toch al groot, is weer gestegen. Fijne mensen. En dan speelt zo'n sax toch weer lekkerder dan vóór dit akkefietje.

 

Concertagenda

29 april 2018
14:30 - 16:30 uur
Koningsconcert
01 juli 2018
14:00 - 16:30 uur
Duo concert op Beekzicht
16 september 2018
12:00 - 13:15 uur
Manhuistuinconcert

Onze sponsors

Bouwend Nederland